Over ons

Wij, Annelies Hamoen en Dieneke Messink, vormen samen Kind en Jeugd Centraal. Na lange tijd samengewerkt te hebben bij dezelfde werkgever, werd onze droom om samen een eigen praktijk te beginnen realiteit. Ons gezamenlijke idee om de zorg voor kinderen/ jongeren zo laagdrempelig mogelijk te maken en zo dicht mogelijk bij hun leefwereld, brengen we in onze kleinschalige praktijk tot uitvoering. Het kind en de jongere staan bij ons centraal! Met veel plezier, passie en toewijding werken we hierin samen.

Annelies Hamoen-Felida

Van jongs af aan wist ik: “later als ik groot word, wil ik kinderen helpen want kinderen zijn de toekomst!”. In 2004 ben ik afgestudeerd als psychologe aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam binnen de kind- en jeugdpsychiatrie en heb ik bij verschillende instellingen veel ervaring en kennis opgedaan.

Ik vind het een uitdaging om samen met het kind/ jongere en zijn omgeving te puzzelen over wat er aan de hand zou kunnen zijn, om samen te kijken naar de mogelijke oplossingen en ze op weg te helpen zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Ik vind het belangrijk om te luisteren, niet alleen naar ouders en de omgeving maar juist ook naar het kind/ jongere.

Ik ben geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-nummer:69920568625) met specialisatie Kind en Jeugd en ben aangesloten bij de beroepsvereniging van de NIP.

Dieneke Messink-de Vries

Ik ben in 2001 afgestudeerd als orthopedagoog en heb in 2006 mijn registratie als orthopedagoog generalist behaald. Na het werken bij de toenmalige Bureau Jeugdzorg en een schoolbegeleidingsdienst, ben ik gaan werken in de kind- en jeugdpsychiatrie. Hierbij heb ik bij verschillende instellingen ervaring op mogen doen.

Bij Kind en Jeugd Centraal kan ik de behandeling zo inrichten dat deze nog meer op maat is voor het kind/ jongere en zijn of haar omgeving. Het mooiste van mijn vak blijft, dat ik samen met jullie, kan ontdekken wat helpend kan zijn en hoe jullie vertrouwen krijgen om zelf weer verder te kunnen.

Ik ben bij de NVO geregistreerd als Orthopedagoog Generalist (BIG-nummer:99927187431).